Saturday, August 14, 2010

Sports02

1) Which country won the inaugural Twenty20 world championship?

Ans :India
2) Whose wicket did Sri Lankan spinner Muthiah Muralidaran take 
to break Shane Warne's world record?

Ans :Paul collingwood

3) Who made up the only Australian team to have ever won the 
Hopman Cup?

Ans :Mark Philippoussis and Jelena Dokic.

4) Which Australian became the country's latest motor sport world champion 
when he took out the MotoGP title? And for what team does he ride?

Ans :Casey Stoner, Ducati.

5) What are the nicknames of Australia's national men's and 
women's water polo teams?

Ans :Sharks, Stingers.

6) Which club hold the record fore greatest number of FA Cup Final 
appearances without winning?  

Ans : Leicester City

7) How many tennis grand slam events has Tim Henman won

Ans : none

8)  In cricket how many runs are scored when the ball hits a 
helmet left on the ground by the fielding team?

Ans : 5

9)  How long is a pole used in pole-vaulting, in feet?

Ans : 16 feets

10) Which country's team always leads the Olympic 
opening procession?

Ans : Greece

11)  Constantino Rocca is associated with which sport?

Ans: Golf

12) Who holds the record as being Britain's youngest ever 
Formula 1 Driver?

Ans : Jensen Button

One Liners

1) Which is called the city of the Dreaming spires ?

Ans : Oxford, UK
2) Which country is called the LAND OF SNOW?

Ans : CANADA

3) Which country is called the Land of Thunderbolt ?

Ans : Bhutan

4) Which city is called theQueen of the Adriatic ?

Ans : Venice, Italy

5) Which city is called the WHITE CITY ?

Ans : Belgrade, Yugoslavia

6) Who is called the "The Cincinnatus of the Americans" ?

Ans : George Washington
7) Which country is called the "Land of golden pagodas" ?

Ans : Myanmar

8) Which city is called " The City of the Golden Gate" ?

Ans : San Francisco, USA

9) Who is called "The Saint of the Gutters" ?

Ans : Mother Teresa

10) Which country is called "The Spice Island of the West" ?

Ans : Grenada

11) Which river is called " The The Sorrow of China" ?

Ans : Hwang ho

12) Which city is called "City of autombiles" ?

Ans: Detroit

Abbreviations

1) Expand OPAC

Ans: Online Public Access Catalogue

2) Expand GNU

Ans: GNU is not Unix

3) Expand FPGA

Ans: Field Programmabale Gate Array

4) Expand CASE 

Ans:  Computer-Aided Software Engineering

5) Expand DAT

Ans: Digital Audion Tape

6) Expand EAROM 

Ans: Electrically Alterable Read-Only Memory

7) Expand ASIC

Ans : Application Specific Integrated Circuit

8) Expand UART 

Ans : Universal Asynchronous Receiver- Transmitter

9) Expand VHDL

Ans: Very High Speed IC Hardware Description Language

10) Expand MFLOPS

Ans: Millions of Floating-Point Operations per Second

11) Expand ISDN  

Ans: Integrated Services  Digital Networks

12) Expand COBOL 

Ans: Common Business-Oriented Language

Cocktail01

1. Bharat Ratna was Awarded to Mr.
X in 1992. Later it was withdrawn
due to legal technicality. Name Mr.
X.

Ans: Nethaji Subash Chandra Bose (Conflict in his death!!)

2. Who captained the Nina, Pinta and
Santa Maria?

Ans: Christopher Columbus

3. Connect: Rajiv Gandhi and Edvige
Antonia Albina Maino

Ans: Couples (Rajiv and Sonia)

4. Name this book which had been
characterized by Karl Graul (1814–
1864) by 1855 as 'a work of
Buddhist hue'. And translated into
english by George Uglow Pope.

Ans: Thirukkural

5. How is Enrique Martin Morales
better known?

Ans: Ricky Martin

Sports01

1. Father has scored 1361runs from
34 ODI's at an average of 40.02.
Son has taken 113 wicket's from his first 68
ODI's at an bowling average of
26. The son would like to forget
his 20-20 outing against India.
Name this Father & Son duo.

Ans: Chris Broad and Stuart Broad (Hope You Remember Yuvi Slamming Six 6's of an Over!!)

2. His father is a Metallurgist &
mother is a Piano teacher. He took
6/0 in his first over at his very first
game 4 his school. He is called as
“Binga” by his friends and he is a
part of music band “Six & Out”.
Name him.

Ans: Brett Lee

3. Mohammad Irfan of Pakistan will Play
for which IPL Team?

Ans: Kolkata Knight Riders

4. Name this F1 driver who played football in
his school alongside current Aston Villa
midfielder Ashley Young. He was named
after a famous US athlete. At the age of ten,
he approached McLaren team principal, Ron
Dennis, at an awards ceremony and told him
"I want to race for you one day“. On
December 18, 2007 he was suspended from
driving in France for a month after being
caught speeding at 122 mph (196 km/h) on
a French motorway. Now he is living in
Switzerland at present.

Ans: Lewis Hamilton

5. Who is the Official Title Sponsor for
English Premier League?

Ans: Barclays

Techie 01

1. This company was founded in June
1977. This is world's leading
provider of application software,
application servers, etc,. Operates
in 145 countries with over 2,00,000
customers. This company was co-
founded by Lawrence J.Ellison and
he is the present CEO.

Ans : Oracle

2. Where is the Headquarters of
Paramount Airways located?

Ans: Madurai, Tamil Nadu, India.

3. This man is 42nd richest in the
world by forbes magazine. He has
a multibillion dollar investment
portfolio which includes large
stakes in DreamWorks Animation
He owns three professional sports
teams. In November 2000 he
officially resigned from his position
on the company which he co-
founded with his friend.

Ans: Paul Allen (Co-Founded Microsoft)

4. If it was C before C++, What is
before C?

Ans: B

5. If "Your Potential. Our Passion." is
for Microsoft. Then "applying
thought“ is for..

Ans: Wipro