Showing posts with label Cocktail. Show all posts
Showing posts with label Cocktail. Show all posts

Saturday, August 14, 2010

Cocktail03

1. What programming language is GOOGLE developed in?
Ans: Ajax

2. What is the expansion of YAHOO?
Ans: Yet Another Hierarchy of Officious Oracle

3. What is the expansion of ADIDAS?
Ans: All Day I Dream About Sports

4. Expansion of Star as in Star TV Network?
Ans: Satellite Television Asia Region

5. What is expansion of "ICICI?"
Ans: Industrial credit and Investments 
Corporation of India

6. What does "baker's dozen" signify?
Ans: A baker's dozen consists of 13 items - 
1 more than the items in a normal dozen

7. The 1984-85 season. 2nd ODI between India and Pakistan 
at Sialkot - India 210/3 with Vengsarkar 94*. 
Match abandoned. Why?
Ans: That match was abandoned after people 
heard the news of Indira Gandhi being killed.

8. Who is the only man to have written the 
National Anthems for two different countries?
Ans: Rabindranath Tagore

9. From what four word expression does the 
word `goodbye` derive?
Ans: God be With You!

10. How was Agnes Gonxha Bojaxhiu better known?
Ans: Mother Teresa

11. Name the only other country to have got 
independence on Aug 15th?
Ans: South Korea

12. Why was James Bond Associated with the Number 007?
Ans: ISD Code for Russia

13. Who faced the first ball in the first ever One day match?
Ans: Geoffrey Boycott

14. Which cricketer played for South Africa before 
it was banned from international Cricket and later
represented Zimbabwe ?
Ans: John Traicot

15. The faces of which four Presidents are carved at Mt.Rushmore?
Ans: George Washington, Thomas Jefferson, 
Theodore Roosevelt, and Abraham Lincoln

16. Which is the only country that is surrounded from 
all sides by only one country (other than Vatican )?
Ans: Lesotho surrounded from all sides by South Africa
 
17. Which is the only sport which is not allowed 
to play left handed?
Ans: Polo

Cocktail02

1) Which is India’s largest company in terms of 
annual turnover ?

Ans : Indian Oil Corporation Limited

2) 2. Which is the most profitable organization in 
terms of bottomline ?

Ans : ONGC

3) Which IT company was first listed in the Nasdaq ?

Ans : Infosys technologies
4) "We are building a new technology company" is the 
tagline of which company ?

Ans : LENOVO

5) "Like. No. Other." is the tagline of which company ?

Ans : SONY

6) " What the web can be" is the tagline of which company ?

Ans : macromedia 
7) Vodafone have ZOOZOOS ad their current ambassador. 
Prior to them who was the brand ambassador ?

Ans: Irfan Khan

8)  IDEA goes with X as their brand ambassador.Guess the "x"

Ans : Abhishek Bachan

9)  BSNL ditched "y" for Deepika Padukone as the 
brand ambassador. Guess the "y"

Ans : Preity Zinta

Cocktail01

1. Bharat Ratna was Awarded to Mr.
X in 1992. Later it was withdrawn
due to legal technicality. Name Mr.
X.

Ans: Nethaji Subash Chandra Bose (Conflict in his death!!)

2. Who captained the Nina, Pinta and
Santa Maria?

Ans: Christopher Columbus

3. Connect: Rajiv Gandhi and Edvige
Antonia Albina Maino

Ans: Couples (Rajiv and Sonia)

4. Name this book which had been
characterized by Karl Graul (1814–
1864) by 1855 as 'a work of
Buddhist hue'. And translated into
english by George Uglow Pope.

Ans: Thirukkural

5. How is Enrique Martin Morales
better known?

Ans: Ricky Martin