Showing posts with label Literature. Show all posts
Showing posts with label Literature. Show all posts

Saturday, August 14, 2010

Literature01

1) Who was the author of the famous storybook 'Alice's Adventures in Wonderland'  ?

Ans :Lewis carroll

2) How many lines does a sonnet have?

Ans : 14

3) Which was the first book of the harry potter series ?

Ans :HP and the philosopher's stone

4) What nationality was Robert Louis Stevenson, writer of 'Treasure Island'?

Ans : Scottish

5) Who is the author of the book " The adventures of Tom Sawyer" ?

Ans : Mark Twain

6) Who is the author of "malgudi days"?

Ans : K.R. Narayan

7) Who is the author of the book "50 yrs of struggle" ?

Ans : Nelson Mandela

8)  Who wrote the novel Pride and Prejudice?

Ans: Jane Austen
 
9) Who wrote the book "A Tale of Two Cities" ?

Ans : charles Dickens

10)  Who wrote the poems, "On death" and "Women, Wine, and Snuff?"

Ans : Johen Keats

11)  Who wrote "Ten Little Niggers" ?

Ans: Agatha christie