Showing posts with label Tech. Show all posts
Showing posts with label Tech. Show all posts

Saturday, August 14, 2010

Tech 02 (Microsoft Special)

1. What company made the first computer to run Microsoft software?
Ans: Altair
2. Who was the father of Hypertext?
Ans: Ted Nelson
3. What is the Yellow Book ?
Ans: Specifications for Computer Data CD
4. What is the expansion of DAT?
Ans: Digital Audio Tape
 
5. Whose nickname is Trey ?
Ans: Bill Gates
 
6. What is Bill Gates full name?
Ans: William Henry Gates III
7. How old was bill Gates when he founded Microsoft?
Ans: 19
 
8. Where was Microsoft first located?
Ans: Albuquerque, New Mexico
9. In 1980, Microsoft released a version of UNIX. What was it called?
Ans: XENIX
10. On what did Bill Gates spend $30.8m in a 1994 auction?
Ans: Leanardo Da Vinci Writings
11. A version of which traditional game did Bill Gates make 
in his first ever computer program?
Ans: Tic Tac Toe
12. What is the name of the default MS Office assistant?
Ans: Clippy

Techie 01

1. This company was founded in June
1977. This is world's leading
provider of application software,
application servers, etc,. Operates
in 145 countries with over 2,00,000
customers. This company was co-
founded by Lawrence J.Ellison and
he is the present CEO.

Ans : Oracle

2. Where is the Headquarters of
Paramount Airways located?

Ans: Madurai, Tamil Nadu, India.

3. This man is 42nd richest in the
world by forbes magazine. He has
a multibillion dollar investment
portfolio which includes large
stakes in DreamWorks Animation
He owns three professional sports
teams. In November 2000 he
officially resigned from his position
on the company which he co-
founded with his friend.

Ans: Paul Allen (Co-Founded Microsoft)

4. If it was C before C++, What is
before C?

Ans: B

5. If "Your Potential. Our Passion." is
for Microsoft. Then "applying
thought“ is for..

Ans: Wipro